Aarhus Universitets segl

Hjælpefiler

Herfra kan brugervejledninger og hjælpefiler til OML downloades.

Brugervejledning til OML-Multi 7.0

Download pdf-fil med brugervejledning til OML-Multi 7.0 (1.7 MB)...  (åbner i nyt vindue)

Hjælpefil til OML-Multi 7.0

Download fil (zippet) med dansk hjælpetekst til version 7.0 (1.2 MB)...

  • Gem filen på din PC.
  • Hjælpeteksten er pakket i zip-fil, så efter download skal du dobbeltklikke på filen, og udtrække filen Multidk.chm. Du kan gemme den et selvvalgt sted lokalt på din computer.

NB!  Efter download af hjælpefilen skal du højreklikke på filen, vælge egenskaber, og nederst i vinduet trykke på knappen "Unblock" - ellers får du ikke lov til at åbne filen (dette gælder for flere versioner af Windows).

Bemærk: Det vil som oftest give problemer, hvis du gemmer hjælpefilen på et netværksdrev. Det skyldes Microsofts sikkerhedspolitik. Problemerne ytrer sig ved, at hjælpefilen fremstår så du kun kan se indholdsfortegnelsen, men ikke selve indholdet.

Hjælpefilen er udarbejdet til brug sammen med OML-Multi. Imidlertid indeholder filen information, som også kan være af interesse selv om man ikke har anskaffet OML-Multi. Man kan eksempelvis danne sig et billede af programmets egenskaber, før man anskaffer det. Man kan bladre rundt i hjælpefilen, uanset om man har OML-Multi eller ej.

Filen er i et nyere Windows' hjælpeformat end hjælpeteksten til version 5 af OML (hjælpefilen er af typen .chm, mens den til ældre OML-versioner er af typen .hlp).

  

Brugervejledning til OML-Multi 6.2 (2017)

Download pdf-fil med brugervejledning til OML-Multi 6.2 (1 MB)...  (åbner i nyt vindue)

Hjælpefil til OML-Multi 6.2 (jan. 2021)

Download fil (zippet) med dansk hjælpetekst til version 6.2 (1.2 MB)…

NB!  Efter download og udpakning af hjælpefilen skal du højreklikke på filen, vælge egenskaber, og nederst i vinduet trykke på knappen "Unblock" - ellers får du ikke lov til at åbne filen (dette gælder for flere versioner af Windows)

Opdatering af hjælpefilen til OML-Multi 6.2: Filen lægges ind i mappen, hvor modellen er installetet, hvilket typisk vil være C:\Program Files (x86)\OML-Multi.

Brugervejledning til OML-Multi 6.0 (2014)

Download pdf-fil med brugervejledning til OML-Multi 6.01 (700 kB)...  (åbner i nyt vindue)

Hjælpefil til OML-Multi 6.0

Download fil (zippet) med dansk hjælpetekst til version 6.01 opdateret april 2014 (400 kB)…

  

Brugervejledning til OML-Multi 5

Download pdf-fil med brugervejledning til OML-Multi 5.03 (600 kB)...  

Download pdf-fil med brugervejledning til OML-Multi 5.40...

Herfra kan brugervejledningerne til OML-Multi 5.03 og 5.40 downloades.

Der er tale om filer i PDF-format (kræver programmet Acrobat Reader). Brugervejledningen  inkluderer notatet: "Håndtering af bygningers indflydelse ved brug af OML-modellen".

Hjælpefil til OML-Multi 5

Download fil med dansk hjælpetekst til version 5.03 opdateret april 2003 (350 kB)... 

Download fil med dansk hjælpetekst til version 5.40 opdateret maj 2013 (325 kB)...

NB! Gem den valgte fil på din PC. Efter download skal du højreklikke på filen, vælge egenskaber, og nederst i vinduet trykke på knappen "Unblock" - ellers får du ikke lov til at åbne filen (dette gælder i Windows Vista, 7 samt 8).

Du finder den engelsk-sprogede udgave af hjælpefilen på den engelske version af denne side.

Hvis man benytter Windows Vista eller Windows 7/8, virker hjælpeteksten muligvis ikke umiddelbart, fordi den er i et relativt gammelt hjælpetektsformat (WinHelp). Første gang man søger at vise hjælpeteksten vil man få tilbudt at hente nogle nødvendige filer fra Microsofts website. Se evt, siden Tips om download af WinHlp32 her på OML-webstedet.

Hjælpefil til OML-Point (2001)

Download fil (120 kB)... 

NB! Gem filen på din PC. Efter download skal du højreklikke på filen, vælge egenskaber, og nederst i vinduet trykke på knappen "Unblock" - ellers får du ikke lov til at åbne filen (dette gælder i Windows Vista, 7 samt 8).

Denne hjælpefil er udarbejdet til brug sammen med OML-Point 2.1 (der distribueres af Miljøministeriets Informationscenter). Imidlertid indeholder filen information, som også kan være af interesse selv om man ikke har anskaffet OML-Point. Man kan bladre rundt i hjælpefilen, uanset om man har OML-Point eller ej. Filen er i formatet WinHelp, og er senest opdateret i juli 2001.

Hvis man benytter Windows Vista eller Windows 7/8, virker hjælpeteksten muligvis ikke umiddelbart. Første gang man søger at vise hjælpeteksten vil man få tilbudt at hente nogle nødvendige filer fra Microsofts website. Se evt, siden Tips om download af WinHlp32 her på OML-webstedet.