Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Generelt om Instituttet

Institut for Miljøvidenskab driver grundlagsskabende og problemorienteret forskning inden for økologiske, kemiske og fysiske sammenhænge i miljøet, samt i økonomiske, politiske og sociale forhold i samspillet mellem miljø og samfund. Instituttet udfører forskningsbaseret myndighedsbetjening og leverer forskningsbaseret rådgivning.

Den faglige ekspertise spænder fra atmosfærisk kemi og fysik, over miljøkemi, mikrobiologi og bioteknologi, til miljøøkonomi, miljøgeografi, politologi og sociologi.

En vigtig opgave er at tilbyde forskningsbaseret myndighedsbetjening og rådgivning på miljøområdet.

Vi er omkring 150 medarbejdere samt studerende og gæsteforskere. Sammen har vi et spændende og inspirerende arbejds- og studieliv, og vi arbejder tæt sammen med forskere fra mange danske og udenlandske institutioner.

Hvis du efter at have læst om vores arbejde har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at henvende dig til en af vores medarbejdere.

Institut for Miljøvidenskab er placeret på Risø ved Roskilde.

Forskningsprogrammer

Institut for Miljøvidenskab arbejder tværfagligt med samfundets udfordringer, bl.a. gennem 7 "strategic growth areas". 

Her bidrager kemikere, mikrobiologer, atmosfærefysikere, geografer, ingeniører, økonomer, sociologer og politologer i tæt samarbejde med metoder og viden til at skabe bæredygtig udvikling.

Institutleder

Viceinstitutleder

Thomas Ellermann

Viceinstitutleder, ENVS-kvalitetskoordinator, seniorforsker