Som forsker beskæftiger jeg mig særligt med indendørs og udendørs luftforurening og betydningen for vores helbred. Jeg har en uddannelsesmæssig baggrund inden for folkesundhedsvidenskab.
Jeg forsker i luftforurening - indendørs såvel som ude. I min Phd har jeg undersøgt indeklimaets betydning for akutte helbredseffekter blandt personer med lungesygdom. Fokus var på partikler fra stearinlys, stegeos og e-cigaretter. I min postdoc undersøger jeg udendørs luftforurening og betydningen for kroniske sygdomme og forskellige fødselsudfald samt indeklima i skoler. Min forskning omfatter både humane eksponeringsforsøg, feltstudier og registerforskning.
Jeg underviser primært bachelor- og kandidatstuderende på Medicin og Folkesundhedsvidenskab. Emnerne omhandler folkesundhed, epidemiologi, miljøfaktorers påvirkning af vores sundhed samt videnskabelig metode. Jeg vejleder desuden bachelor- og specialestuderende. Herudover er jeg kursusansvarlig for "Erhvervsorienteret projektforløb" på Folkesundhedsvidenskabsuddannelsen. Jeg holder oplæg for virksomheder og undervisningsinstitutioner, der er interesserede i luftforurening og sundhed.
I min interdisciplinære Phd samarbejdede jeg med Institut for Kemi samt forskere fra Københavns Universitet, Göteborgs Universitet og Aarhus Universitetshospital om at afdække sammenhængen mellem partikler i indeklimaet og effekterne på vores helbred. Gennem min forskning har jeg samarbejdet med flere danske og udenlandske organisationer og virksomheder (bl.a. Realdania, Nigtingale Health og Owlstone Medical).
Mine arbejdsområder dækker blandt andet: