Nyheder

”Energitårnet” i Roskilde pryder publikationens forside.

07.05.2015 |

Publikation beskriver den danske indsats for ren luft siden 1970

Forskning, innovation, regulering og teknologi har i tæt samspil i de seneste godt 40 år reduceret luftforureningen i Danmark betragteligt for en lang række forurenende stoffer.

En ny bog, der giver overblik over klimaforandringer og Østersøen, lanceres på en konference om klimatilpasning, som holdes i København i maj 2015. Foto: Colourbox

05.05.2015 |

Ny bog om klimatilpasning med AU-forsker som medforfatter

En ny bog om klimatilpasning i Østersøregionen lanceres ved klimatilpasningskonferencen European Climate Change Adaptation (ECCA 2015) i Bella Center i Købehavn til maj 2015.

Hvis landmænd langs Storåen lader deres marker oversvømme, kan man måske undgå situationer som denne i Holstebro i 2007. Foto: Janne Hansen

05.05.2015 |

Landmænd kan hjælpe byboere mod oversvømmelser

Landmænd kan justere deres arealanvendelse for at hjælpe folk i byen med at undgå oversvømmelser, men landmændene kræver den rigtige økonomiske gulerod, viser et forskningsprojekt fra Aarhus Universitet.

24.04.2015 |

AU Roskilde bidrager til at øge kvaliteten af dansk forskning

Forskningsprofessor Ole Hertel er netop blevet medlem af bibliometrifaggruppe.

16.04.2015 |

Fortsat forbedring i byernes luftkvalitet i 2013 – på nær ét sted

EU’s grænseværdi for sundhedsskadelig kvælstofdioxid blev igen i 2013 målt overskredet på blot én enkelt gadestrækning i landets fire største byer, H.C. Andersen Boulevard i København.

24.03.2015 |

Tillykke til Mikael Skou Andersen, SAMI

Udpeget til medlem af Den Videnskabelige Komité for EEA (Det Europæiske Miljøagentur).

Berit Hasler er udnævnt som medlem af Miljøstyrelsens Rådgivende Udvalg for Bekæmpelsesmidler.

11.03.2015 |

Forsker fra Institut for Miljøvidenskab udpeget til udvalg under Miljøstyrelsen

Sektionsleder Berit Hasler fra Institut for Miljøvidenskab er udpeget som medlem af Miljøstyrelsens Rådgivende Udvalg for Bekæmpelsesmiddelforskning.

Foto: Stephan Bernberg

02.03.2015 |

Indvielse af Villum Research Station udsat

Grundet flystrejke i Danmark bliver det ikke muligt at gennemføre den planlagte officielle indvielse af Villum Research Station i Grønland i dag, d. 2. marts.

Carsten Suhr Jacobsen bliver ny institutleder for Institut for Miljøvidenskab. Foto: Benny Schark GEUS

02.03.2015 |

Ny institutleder på Institut for Miljøvidenskab

Carsten Suhr Jacobsen bliver ny institutleder på Institut for Miljøvidenskab. Han kommer fra en stilling som forskningsprofessor ved GEUS og Københavns Universitet.

En række mikroorganismer indgår i produktionen af vin. Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med industrien om at øge kendskabet til dem for at optimere vinproduktionen. Foto: Colourbox

25.02.2015 |

Vinens usynlige venner og fjender under lup

Et internationalt samarbejde mellem forskere fra en bred vifte af universiteter, forskningsinstitutioner, vingårde og private firmaer i Danmark og udlandet vil beskrive det samfund af mikroorganismer, der er kernen af vinproduktionen. En bedre forståelse af vinens mikrosamfund vil kunne få stor betydning for selve vinproduktionen.

Foto: Stephan Bernberg

25.02.2015 |

Aarhus Universitet indvier den nordligste forskningsstation i Grønland

Villum Research Station i Grønland bliver officielt indviet den 2. marts 2015 af klimaministeren. Den arktiske forskningsstation, der primært beskæftiger sig med klimaforskning, ligger i det nordligste Grønland nord for polarcirklen og kan give mulighed for at undersøge en af menneskehedens største trusler.

12.02.2015 |

Beregning for 2020: Færre dør for tidligt af luftforurening

Skærpede EU-regler og yderligere nationale indsatser mod luftforurening vil frem mod 2020 reducere antallet af for tidligt døde i Danmark til 2.200 som følge af forureningen.

Foto: Stephan Bernberg

02.02.2015 |

Ny forskningsstation på Grønland

Om en måned bliver den nye danske forskningsstation Villum Research Station officielt indviet.

DCE' faste lufmålestation på H. C. Andersens Boulevard i København og den midlertidige luftmålestation til højre. Foto: Stephan Bernberg

18.12.2014 |

Vejbaneomlægning hovedårsag til øget luftforurening lokalt i København

Omlægningen i sommeren 2010 af en busbane til almindelig vejbane ud for luftmålestationen på Rådhussiden af H. C. Andersens Boulevard i det centrale København er den væsentligste årsag til et spring opad i den målte luftforurening med kvælstofdioxid (NO₂) og kvælstofoxider (NOₓ) på strækningen.

Til trods for at gribbe æder ådsler fyldt med bakterier, får de ikke madforgiftning. Foto: Frank Rønsholt

25.11.2014 |

Gribben klarer klamme kostvaner med ekstremt mave-tarmsystem

Hvordan kan det være, at gribbe kan leve af at æde ådsler, når den samme kost enten vil føre til en solid madforgiftning eller tage livet af de fleste andre levende væsener?

Viser resultater 76 til 90 ud af 138

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste